A jövendölés megmutatja, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint mi várható!

A kristálygömb jóslásnál a gömb meditációs eszközként szolgál, mely segíti a koncentrációt. A kristálygömbnek tökéletes formájúnak, hibátlan anyagúnak, és mindíg tisztának kell lennie. A révült, meditatív állapot eléréshez hozzásegíthet  a gyertya fénytörése is.

A Kristálygömbről

A kristálygömb varázserejében való hit évszázadokra megy vissza. Mondákban, népmesékben is szerepel. A tükröződő felületeknek, például a tükörnek, a drágaköveknek, a víznek, az üveggolyónak, vagy akár a szappanbuboréknak az emberek mindig is földöntúli erőt tulajdonítottak. A látnokok eszközül használják a jövőbeli képek megjelenítéséhez, ilyen módon jósolnak belőle.

Különleges formája, anyaga révén a kristálygömb valóban felszínre hozhatja a benned lakó rejtett erőket, amelyeket a megfelelő helyen és időben felhasználva alakíthatod sorsodat. A kristálygömb segít az elmélyülésben, meditatív állapotot idéz elő benned, megnyugtat. Csillogása megvilágítja az elmédet, hogy szorongásodat enyhítse, és a tudatod mélyére eltemetett régi, ösztönző élményeket, érzéseket felszínre hozza, így úrrá lehess jelenbeli kétségeiden, és elindulhass egy változásokat hozó, új úton.

A kristálygömb anyaga a hegyikristály, a tökéletesség, a tisztaság és a szeretet szimbóluma; sokak hisznek benne, hogy jó ötleteket ad és gyógyít.

A kristály és egyéb csillogó felületű, természetes anyagú tárgyak egy jól látható helyen vagy kabalaként hordva pozitív energiával tölthet fel. Segítségedre lehet döntéseid meghozatalában, tanulmányaidban, a szerelemben, életed bármely területén.

A kristálygömb kb. 10 centiméter átmérőjű, berylből vagy kvarckristályból készül. Úgy legyen megmunkálva, hogy ne torzítson. (A gömböt senki más nem érintheti, csak aki használja.) Mosd meg ecetes vízben, töröld szárazra bársonnyal vagy puha bőrrel és tartsd becsomagolva, amikor nem használod. Óvd a nagy melegtől, a hidegtől és ne tedd ki a Napra, mert árt az érzékenységének. A holdfény viszont jó hatással van rá.

Hogyan jósolj?

Jósláskor egy kerek asztalkára, állványra kell helyezni, alá sötét (bordó, kék vagy fekete) bársonykendőt kell teríteni, mert azzal megakadályozható a fényvisszaverődés. A gömb mellett jobbra és balra gyújts egy-egy gyertyát. A szoba lehetőleg csak annyira legyen megvilágítva, hogy éppen olvasni tudj. Két embernél több ne legyen veled, ők üljenek csendben, legalább karnyújtásnyira tőled. A kristálygömböt fogd a kezedbe vagy tedd az asztalra. A gondolataidat csendesítsd le és csak a gömbre koncentrálj. Először finoman homályossá válik, majd különböző színekre vált, végül fekete lesz. Amikor a feketeség eloszlik, feltűnnek a képek. Ezek vagy szimbolikus figurák, vagy különböző színű felhők, amelyeket meg kell értened. Az is lehet, hogy először semmit sem látsz. Húsz emberből csak egy olyan akad, aki lelkileg elég érzékeny és befogadó-képes, és tud kellően koncentrálni. A kristálygömb (tükör vagy vízjóslás) esetében nagyon fontos ugyanis a lelki beállítottság.

Jelképek és szimbólumok

Felhők:
– fehér: jó szerencse
– fekete: balszerencse.
zöld vagy kék: vidámság
vörös, narancs, sárga: veszély, zűrzavar, nehézség.

Felszálló felhő: igenlő válasz a kérdésre.
Leszálló felhő: nemleges válasz.
Jobbra haladó felhők: szellemek is vannak a szobában
Balra haladó felhők: a szellemek eltávoztak.

Szimbólumok:

– béka: bőség, titkos segítőtárs, jóakarók
– bogár: hosszú élet
– csillag: sikert hoz, de nem árt az óvatosság
– golyó: utazás
– gyümölcs: gyermekáldás
– horgony: biztonság, remény
– kardok: veszekedés
– kígyó: egészség, tudás, kutatás
– koponya: halál, bölcsesség
– korona: dicsőség, megtiszteltetés, felelősség
– madár: hír érkezik
– mérleg: igazság, pártatlanság, per
– tőr: szenvedés
– világítótorony: veszély fenyeget, de van kiút

Written on február 19th, 2012 , Jövendölés

Comments are closed.

Mágia és boszorkányság is proudly powered by WordPress and the Theme Adventure by Eric Schwarz
Entries (RSS) and Comments (RSS).

Mágia és boszorkányság

WICCA Hitvilág