A jövendölés megmutatja, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint mi várható!

A Tarot kártya lapjai képekben beszélnek hozzánk, és a képek alkotják a lelkünk nyelvét. Aki meg akarja érteni a kártyák nyelvét, annak először a lélek, a tudatalatti nyelvét kell elsajátítania.

A tudatalatti nyelve más, mint a fogalomszerű gondolkodásra épülő tudatunk nyelve. A lelkünk képek útján fejezi ki magát, ezt minden álmunk alkalmával meg is tapasztalhatjuk. Ezeket a képeket nem lehet tetszés szerint szavakkal kicserélni. A képek és mindenekelőtt a szimbólumok már évezredek óta változatlan módon érintik meg az embereket.

Tarot kártya jóslással kapcsolatban keress bátran a 30/408-4484-es telefonszámon, vagy a Kapcsolat oldalon található elérhetőségeken!

A Tarot kártya az ősi spirituális tudás gyakorlati rendszere. Kulcs önmagunk megismeréséhez és eszköz döntéshozatali helyzetekben. A Tarot kártya a bennünk felmerülő kérdésekre adja meg a válaszokat. A kártya meg tudja mondani például, hogy ez az idő tényleg a legmegfelelőbb-e, most időszerű-e a cselekvés, vagy, hogy amit gondolok, igaznak vélhetem-e.

Sorsát az ember nem kerülheti el, döntéseiért magának kell vállalnia a következményeket. A Tarot kártya segítségével beleláthatunk a lehetséges jövőbe, életünk stratégiai elemezőjévé válhatunk. A Taro (tarot) kártya a magabiztosság eszköze.

A Tarot-jóslás lényege az, hogy egy pontos kérdést fogalmazzunk meg magunkkal, a jövőnkkel, vagy a jelenünkkel kapcsolatban. A pontos kérdést felkészüléssel és önmagunk megifgyelésével kell kialakítanunk rituálisan.

Csendben, nyugalomban gondosan keverd meg, majd terítsd ki a kártyákat. Mielőtt kihúznál egy lapot, csillapítsd a feszültségeket, hogy megkönnyítsd az energiaáramlást, és hagyd a szabad intuícióidat működni.

A Tarotnak feltett kérdésekre saját belső vezetőnktől várunk választ. Ez az a minden emberben benne rejlő bölcsesség, mely bár tudatunk számára elveszett, de ily módon újra felfedezhető. Minél világosabb a kérdés megfogalmazása, annál jobban érvényesül a Tarot tükör-funkciója. Lélegzeted mélyen és lágyan áramlik testedben, tudatod teljesen a kérdés felé irányul. Hagyatkozzunk teljes bizalommal a kártyát kereső kézre!

A lapot megérteni spontán, megérzés útján a leghasznosabb. Hagyd magad! Ha kihúzol egy lapot és egyből az jut eszedbe, hogy “Tudtam!” – akkor vidd tovább bátran a megérzésedet. Mond ki hangosan, hogy mit tudtál! Vagy ha nem érted a felbukkanó lapot elsőre, akkor próbáld meg megfejteni, hogy miért nem érted. Zavaros? Mást vártál? Formáld meg szavakkal az érzéseidet, mert az elméd csak így fogja tudni feldolgozni.

A kártyalapok leírásait ismerve, vagy a húzás után újra elolvasva kell a válaszainkat kialakítanunk.

Nem maguk a Tarot figurák válaszolnak kérdésünkre! A feleletet mindig belső vezetőnk vagy bölcsességünk adja, és azt mindig tudatosan, az elménk segítségével értelmeznünk kell. A kártyák ábrái segédeszközök, közvetítőként szolgálnak, megkönnyítve lelki bölcsességünk intuitív megközelítését.

A vetést mindig nyugodt körülmények között, lehetőleg asztalon kell gyakorolni. Legjobb négyszemközt maradni a kérdezővel, mert elkerülhetetlen, hogy kíváncsiskodók raja vegyen körül bennünket, akik közül néhányan tréfának tekintik az egészet. Szemben üljünk a kérdezővel és kérjük meg, hogy gondoljon a kérdésre, miközben megkeveri a lapokat. Amikor végzett, kérjük meg, hogy emeljen háromszor bal kézzel, azután keverje össze a négy csomagot. A lényeg, hogy a lapok ne maradjanak az eredeti sorrendben. Ezt követően vegyük át tőle a paklit. A kártyavetést mindig a csomag tetején lévő lappal kell kezdeni. Most szólítsuk fel a kérdezőt, hogy mondja el mire kíváncsi. Döntsük el, melyik alakzat szerint kérdezzük meg a kártyát, és rakjuk le a lapokat. 

A kártyák kiválasztásának másik módszere, hogy miután megkevertettük a paklit a kérdezővel, és túl vagyunk az emeléseken is, félkör alakban kiterítjük a lapokat az asztalon, és megkérjük partnerünket, hogy válasszon ki annyit közülük, amennyi a jósláshoz kell. Ezután, kérjük meg, hogy egyenként tegye le őket elénk- fejjel lefelé. Nagyon fontos, hogy a kártyák abban a sorrendben legyenek, ahogy a kérdező kiszemelte őket. Az első kártya most is a pakli első lapja lesz.
Ha valamelyik lap, keverés közben véletlenül a padlóra esik, jegyezzük meg jól, mielőtt visszatennénk a pakliba. Amikor egy- egy kártya kiugrik, az vagy megerősíti az értelmezést, vagy az ellenkezőjére fordítja az üzenetet.

A tarotkártyacsomag rendszerint 78 lapból áll. 22 lap a Nagy Arkánum, a maradék 56 kártya pedig a Kis Arkánum nevet viseli. A Nagy Arkánum az ember életútját jelképezi. Ez felfedezi előttünk az élet valamennyi ígéretét és buktatóját. Az első kártya a Bolond, de mivel ennek nincs száma, a Nagy Arkánum utolsó lapja, a Világ a 21-es számot viseli.

A Nagy Arkánum 22 Tarot lapja

 

0 Bolond

A Bolondot mindig abban a pillanatban mutatja a kártya, mikor útra kel. Gyakran ábrázolják egy nagy szikla tetején, ahogy éppen az alatta tátongó űrbe lép. A hagyományos értelmezés szerint a Bolond az ismeretlen felé indul. Noha úgy tűnik, hogy a vesztébe rohan, nem látszik aggódni amiatt, hogy a szakadék szélén áll, sőt inkább bizakodva tekint a jövőbe. A Bolond az újrakezdés jelképe. Általában valaminek a kezdetét vagy a gyökeres változást szokták hozzákötni. Mivel töretlen optimizmus jellemzi, rendszerint a kedvező lapok közé sorolják, ám ha komor lapok veszik körül, inkább ostobaságra utal. A legtöbb kártyán egy kiskutyát látunk a Bolond lába mellett, amelyik játékosan ugat – vagy inkább megpróbálja figyelmeztetni a gazdáját a veszélyre? Talán nem árt, ha kicsit óvatosabban vágunk az új kalandba, hiszen teljesen ismeretlen ösvényen indultunk el. Elképzelhető, hogy a kérdező túl naiv, esetleg bolondos, vagy csupán nincs meg a kellő akaratereje ahhoz, hogy szembenézzen a kihívással. De az is lehet, hogy a várva várt kalandhoz hatalmas hitre vagy valamiféle gyökeres fordulatra van szükség.

 

   I Bűvész (Mágus)

A Bűvész új lehetőségeket ígér. Most végre mód nyílik rá, hogy a kérdező megmutassa, mennyire tehetséges, és bebizonyítsa, milyen találékony. Itt az ideje, hogy hatalmas lendülettel a dolgok közepébe vágjunk. Támaszkodjunk bátran megérzéseinkre, képzelőerőnkre és alkotókészségünkre. Ennek ellenére ne ugorjunk fejest a sötétbe. A Bűvészt ugyanis gyakran kíséri olyan lap, amely arra utal, hogy valami nincsen egészen rendben a tervezett vállalkozással vagy esetleg egy küszöbönálló nehéz döntést, jelez. A Bűvész ennek ellenére kifejezetten szerencsés lap, ha új vállalkozásról van szó, mivel azt mutatja, hogy a kérdezőben minden megvan, ami a sikerhez szükségeltetik. Ez a lap gyakran arra utal, hogy nemsokára valami fontos személy – barát, szerető, üzlettárs- lép az ember életébe, aki nagyon is tudatában van a kérdező fölötti hatalmának.

 

   II Papissza

A Papissza – vagy más néven Papnő- az álmokat, a megérzéseket és a tudást jelképezi. A kérdező hamarosan új feladat előtt áll majd,  és ennek következtében más színben fogja látni a világot – feltéve, ha a jövőben megérzéseire, bölcsességére és frissen szerzett tudására támaszkodik. A Papissza néha egy – a kérdezőnél mindenképpen idősebb – férfit vagy nőt jelképez, aki segíti, támogatja törekvéseit. Az is elképzelhető, hogy arra bíztat, hogy hallgassunk nyugodtan a megérzéseinkre, és kövessük bátran ösztöneinket. Amennyiben a kérdező egy meghatározott tárgyban szeretne egyértelmű választ kapni, úgy a Papissza felbukkanása arra figyelmeztet, hogy jelenleg még nem ismeri a kérdés minden oldalát, ezért halassza el a döntését, amíg tiszta nem lesz a kép. A Papissza a tanulás jelképe is: utalhat az iskolában eltöltött időre, vagy arra, hogy az élettapasztalat végül megérleli bennünk az igazi tudás gyümölcsét. 

 

    III Császárnő(Uralkodónő)

A Császárnő figurája a termékenységgel és a bőséggel hozható összefüggésbe, ezért azt sugallja, hogy a kérdező életében új, reményteljes és nagyon eredményes szakasz következik. A Császárnőt új szerelem kezdetén is szerencsés előjelnek tartják. Ugyan ez a helyzet, ha a kérdező házassági terveket forgat a fejében. A Császárnő alakja ilyenkor boldog, minden szempontból kielégítő, hosszú életű kapcsolatot mutat. Szintén a kedvező lapok közé számít, amikor valaki költözködni akar, mert ilyenkor biztosra vehető, hogy az illető életében mostantól minden jóra fordul. A tarot elemzői különösen abban az esetben javasolják a költözést, ha az új otthon valami módon közelebb visz a természethez: vidéken van, esetleg nagy kert veszi körül. A Császárnő az anyagi javakkal is kapcsolatban áll. Ha felbukkan a lapjaink között, érdemes szép tárgyakba fektetni pénzünket.

   IV Császár(Uralkodó)

A Császár lakja legtöbbször személyt, esetleg helyzetet jelez. Amennyiben emberre vonatkozik, úgy az illető sokkal hatalmasabb és talán idősebb is, mint a kérdező. Szereti kézben tartani a dolgokat, és valószínűleg ő a főnök a kettőjük közül. Lehet élettárs, szülő, családfő, egy azonban biztos: mindenben az ő szava dönt. Néha egyértelmű utasításokat ad. Nagyon komolyan veszi az élet dolgait. Nincs túl sok humorérzéke, de mindig lehet számítani rá. Következetesen ragaszkodik elveihez. Érdemes megfogadni a tanácsát. Amennyiben ez a lap nem személyre, hanem helyzetre utal, akkor azt jelzi, hogy a kérdező a helyzet magaslatán áll. Nemsokára komoly tekintélynek fog örvendeni. Elképzelhető, hogy a lap munkahelyi előléptetést ígér. 

   V Pápa (Főpap)

Ezt a lapot Hierophantnak, azaz az eleusziszi misztériumok főpapjának is nevezik. Nagyon erőteljes lap. Akárcsak a Császár, a Pápa is egyaránt utalhat személyre és helyzetre is, de általában az utóbbira vonatkozik. A hagyományos és bölcs hitet jelképezi. Amennyiben a lap személyt jelez, akkor vélhetően olyan valaki fog felbukkanni az életünkben, akinek érdemes meghallgatni tanácsait. Abban az esetben, ha komoly gondokkal küszködünk, a Pápa figurája arra figyelmeztet, hogy ideje hivatásos szakértőhöz fordulni, vagy kikérni egy olyan barátunk tanácsát, akinek valóban adunk a véleményére. Helyzetelemzésnél viszont, hogy most nem érdemes elhagyni a járt utat. Ez nem az, az időszak, amikor figyelmen kívül hagyhatjuk a bevett szokásokat. Ehelyett becsületesen és észszerűen kell cselekedni. Legyünk megbízhatóak és tisztességesek. A Pápa alakja mindezeken túl arra utal, hogy ideje elgondolkoznunk az élet értelmén. Nézzünk mélyen önmagunkba. 


   
VI Szeretők

A Szeretők figurája elsődlegesen a szerelmi ügyekre vonatkozik. A Szeretők különlegesen erős érzelmi kötődésre utal. Ez természetesen lehet új szerelem, esetleg házasság, de a barátság vagy a nagyon jó munkakapcsolat ugyancsak ide tartozik. Amennyiben a kérdező nem rég szakított kedvesével felbukkanása arra utal, hogy a közeljövőben valószínűleg kibékül vele. A lap második értelmezése szerint nehéz döntés előtt állunk. Valószínűleg komoly áldozatot kell hoznunk. Általában éles ellentét van a között, hogy amit gondolunk, és amit tennünk kell, illetve amit tenni szeretnénk. Ilyen helyzet például az, amikor két állást kínálnak nekünk egyszerre: az egyik anyagi biztonságot ad, a másikban viszont megvalósíthatnánk régi terveinket. Ugyancsak ide tartozik, mikor valami módon összhangba kell hoznunk szellemi és anyagi szükségleteinket. Ilyenkor a kérdezőnek alaposan mérlegelnie kell, mielőtt döntene. A többi kártya esetleg segíthet a további távpontokat találni.

   VII Szekér(Diadalszekér)

A Szekér alakjának számos jelentése van, de elsődlegesen mégis a harccal kapcsolatos. Elképzelhető, hogy már túl vagyunk rajta, de az is lehet, hogy éppen az összecsapás küszöbén állunk. Mindenesetre komoly próbára teszi a kérdezőt. Rengeteg erejét fölemészti ez a küzdelem. Ennek ellenére győzedelmesen kerül ki belőle. Nagyon sok hétköznapi és misztikus tapasztalattal gazdagodik általa. A Szekér,ezen felül egy kezdődő kapcsolat első időszakára is vonatkozhat. Mivel ebben a szakaszban még minden nagyon képlékeny, nyugalomra és nagy lelkierőre lesz szükség. Ez a lap egyes esetekben komoly pénzügyi gondokra utal. Ilyenkor a kérdező minden erejével azon van, hogy megőrizze eddigi helyzetét. Az is lehet, hogy kemény harcot folytat, azért, hogy megkapja, ami jog szerint őt illetné. Ez minden bizonnyal rengeteg idejét, pénzét és energiáját fogja fölemészteni. Bármilyen kihívás előtt is álljunk azonban, a Szekér arra utal, hogy érdemes összeszedni magunkat.  

 Tarot kártya jóslással kapcsolatban keress bátran a 30/408-4484-es telefonszámon, vagy a Kapcsolat oldalon található elérhetőségeken!

   VIII Erő

Ezt a lapot némelyek Állhatatosságnak nevezik, és a tarotban megbújó három erény egyike. Az Erő erős akaratot és kitartó, céltudatos cselekvést jelent. Rendszerint arra utal, hogy a kérdező sokkal erősebb, mint a gondja. Ez lehet egyszerű, nyers izomerő és kitartás, ami a lehető legjobb annak, aki komolyan ügyel egészségi állapotára, és sportos életet él. Kedvező jel azok számára is, akik valamilyen komoly betegség után lábadoznak, és mély depresszióba estek, mert úgy érzik, többé már nem tér vissza az erejük. Az Erő figurája azonban nem csupán a fizikai állapotunkra utalhat. Ha felbukkanásakor nehéz helyzetben vagyunk, nem kell kétségbe esnünk, mert a kártyalap azt jelzi, hogy kellő bátorság, kitartás és akaraterő szorult belénk, ahhoz, hogy szembenézzünk a kihívásokkal, és legyőzzük az előttünk álló akadályokat. 

    IX Remete   

A Remete titokzatos figurája megnyugtató üzenetet hordoz. Ha felbukkan előttünk, az azt jelenti, hogy kicsit visszakel vonulnunk mindennapi élet rohanásából, hogy eltöprengjünk a jövőn. Itt az ideje, hogy ismét feltöltődjünk. Tekintsük át, hogy hogyan állnak a dolgaink, mielőtt tovább lépnénk. Különösen kedvező előjelnek számít, ha megakadunk, és azon tűnődünk, melyik úton induljunk tovább, mert arra utal, hogy nemsokára megtaláljuk a megoldást. A Remete alakja sok esetben arra figyelmeztet, hogy még nem ismerjük igazán az adott helyzetet, és elképzelhető, hogy nemsokára olyan tények kerülnek napvilágra, amelyek egészen új oldalról világítják meg a történteket. Ez a lap, olykor arra utal, hogy még komoly nehézségek várnak ránk, ezért nem árt elfogadni mások segítségét. Fogadjuk meg barátaink tanácsait.  

 


X Szerencsekerék   

 
A Szerencsekerék a legerőteljesebb tarotlapok egyike. Arra figyelmeztet, hogy az élet ciklusai folyamatosan követik egymást. A Szerencsekerék felbukkanása mindig mélyreható változást jelent. Ha eddig boldogtalan volt, vagy rendkívül nehéz körülmények között élt, most fellélegezhet, mert nemsokára minden jobbra fordul. Elképzelhető, hogy hírtelen – egyik napról a másikra – gyökeres változás következik be az életében, de az is lehet, hogy lassan, fokozatosan javulnak körülményei. Gyakran megesik, hogy nem is külső esemény vagy idegen személy felbukkanása eredményezi a változást, hanem belülről fakad. Ha például az utóbbi időben levertnek, kedvetlennek éreztük magunkat, nemsokára észre fogjuk venni, hogy sokkal tárgyilagosabban szemléljük a dolgokat.

 


XI Igazság

Az Igazság a Nagy Arkánumban megtalálható három erény egyike – másik két társa a
Mértékletesség és az Erő. Kimondottan kedvező lapnak tartják. Arra utal, hogy a kérdező hamarosan megoldást talál arra a problémára, amivel jelenleg küszködik. Ha bármilyen jogi vitába keveredett, esetleg egy nagyobb intézménnyel áll perben, nem kell aggódnia. Amennyiben pontosan követi a kártya útmutatásait, számára kedvező ítélet fog születni. Az Igazság felbukkanása néha azt jelzi, hogy ideje rendet teremteni életünkben. Akkor is kedvező előjel, ha valamilyen új kapcsolatról kérdezzük a kártyát. Ha szeretnénk kiterjeszteni vállalkozásunkat, vagy új társakat vagy üzlettársakat keresünk, az Igazság arra utal, hogy sikerül becsületes partnereket találnunk, akikkel zökkenő mentesen tudunk majd együtt dolgozni
.
 

   XII Akasztott

 Az Akasztott szintén a változás hírnöke, ám ez leginkább lelki és szellemi téren várható. Az Akasztott elsődleges jelentése a bezártság. Ilyenkor arra várunk, hogy végre lezáruljon
életünk soros fejezete
, és ismét tiszta lappal indulhassunk. Lehet, hogy egy válóper utolsó heteiben vagyunk, és nagyon szeretnénk már magunk mögött tudni az egész hercehurcát. Bármilyen elviselhetetlennek is tűnjenek jelenlegi körélményeink, várjunk türelmesen, amíg rendeződnek a dolgok. Érdemes komolyan számot vetni az adott helyzettel. A legkínosabb élményekből is sokat tanulhatunk. A lap második jelentése arra utal, hogy az életet nem csak egy szemszögből nézhetjük. Ez a megállapítás rendszerint arra vonatkozik, hogy a mindennapi létnek nem csupán anyagai vonzata van. Ha ez a  kártya, akkor tűnik fel, amikor éppen azon tűnődünk, hogy feladjuk-e jól fizetett állásunkat, és ezentúl kizárólag azzal foglalkozzunk, amire valóban elhívatottságot érzünk, egy percig se habozzunk tovább.

  


XIII Halál


 Ez a figura megint csak gyökeres változást ígér. Felbukkanása legtöbbször azt mutatja, hogy a régi valami újnak adja át a helyét. Amikor megpillantjuk ezt a lapot, tudnunk kell, itt a lehetőség, hogy újra kezdjük az életet. Most magunk mögött hagyhatjuk a múltat. Ideje, hogy megváltoztassuk eddigi életmódunkat. Lehet, hogy mindez kissé fájdalmas lesz, ám egy idő után rá fogunk döbbenni, hogy elkerülhetetlen áldozatot hoztunk. A Halál alakja kedvező jel, ha komoly változtatásra készülünk. Rázzuk le láncainkat! Az első időszakban talán nem tudunk majd mit kezdeni a szabadsággal, hamarosan ráébredünk azonban, hogy számtalan lehetőség nyílt meg előttünk. 

 


   XIV Mértékletesség(Kiegyenlítődés)

A három erény egyike. A másik két társa az Erő és az Igazság. Ennek a figurának rengeteg jelentése ismert. A legelső azonban az, hogy ne essünk túlzásokba. Igyekezzünk megtalálni az arany középutat. A második értelmezés pedig, hogy béküljünk meg a múltunkkal. Zárjuk le életünk jelenlegi szakaszát, hogy boldog és teljes életet élhessünk ezután. A lap felbukkanása viszont, arra figyelmeztet, hogy tekintsük át a helyzetet, és mások tanácsai helyett a megérzéseinkre hallgassunk. A negyedik értelmezés anyagi helyzetünkre vonatkozik. Nem árt felülvizsgálni pénzügyeinket. A lap ötödik jelentése az egészséggel kapcsolatos. Kerüljük a mértéktelen evést, ivást. Ha nagyon keményen dolgozunk, és úgy érezzük, eddigi életünk megveszített munkával telt, a kártya megjelenése arra utal, hogy ez a nehéz időszak hamarosan véget ér. 

  

XV Ördög

Csúfondáros figurája arra int, hogy valakinek vagy valaminek rabjává lettünk. Ez lehet egy eszme, egy kapcsolat, az évek alatt fokozatosan kialakult életvitel, munkamódszer vagy valamilyen rossz szokás. Mindenképpen olyasvalami, amit magunknak köszönhetünk. De nem kell kétségbeesnünk, mert ha egyelőre nem is látjuk, mégis van kiút ebből a helyzetből. Mindenesetre nem árt mélyebben magunkba tekinteni ahelyett, hogy mindig másokat okolnánk a kialakult helyzetért. Itt az ideje, hogy szembenézzünk saját cselekedeteinkkel. Ez korántsem kellemes feladat, mégis elkerülhetetlen, különben sosem szabadulunk a mostani mókuskerékből. Az Ördög alakja néha arra utal, hogy valaki úgy véli, sötét dologban sántikálunk. Ilyenkor hallgassunk a lelkiismeretünkre, és biztosítsuk az illetőt, hogy nem kell tartania tőlünk. Ez a lap kellemesebb jelentéssel is bír: szenvedély és érzéki kapcsolatot ígér. 


   XVI Torony

A Torony komor alakja azt jelzi, hogy komoly változások küszöbén állunk. Minden bizonnyal alapvető fordulat áll be életünkben. Ez nem feltétlenül azzal jár, hogy gyökeresen megváltoznak körülményeink: lehet, hogy ezentúl mi magunk álunk egészen másképpen a dolgokhoz. Egy biztos: a várható események alaposan megtépázzák a dédelgetett énképünket. Alighanem szembe kell néznünk azzal, hogy közel sem vagyunk olyan kemények, mint ahogy hinni szerettük volna. Feltehetően zavarba leszünk, és be kell vallanunk magunknak, hogy bizony nem ütöttük meg a mércét. Bár ez a felismerés bizonyára nem tartozik majd a legkellemesebb emlékeink közé, idővel be fogjuk látni, hogy hasznos tapasztalat volt. A Torony alakja arra is utal, hogy hamarosan lerántjuk valakiről a leplet. Habár abban a pillanatban nagyon fáj a dolog, később hálát adunk az égnek, hogy ennyivel megúsztuk. 

   XVII Csillag

Ez a lap a legszerencsésebb figuráink egyike. Ennek ellenére viszont könnyebben értelmezhető. Voltaképpen igazi jó tündérnek tekinthető, hiszen legnagyobb álmaink beteljesülését ígéri, de mindenképpen örömöt és boldogságot hoz életünkbe. Amikor felbukkan a Csillag, végre fellélegezhetünk, mert mostantól jóra fordulnak a dolgok. Ha súlyos betegség gyötör, vagy csupán tartósan levertnek, kedvetlenek voltunk, biztosra vehetjük, hogy hamarosan véget ér ez az időszak. Kedvező előjelnek számit, ha : orvosi vizsgálat eredményét várjuk, munkát keresünk, új kapcsolat kezdetén vagyunk. Művészi hajlamára is utalhat. Ez esetben arra buzdít, hogy ne hagyjuk parlagon heverni tehetségünket.  

    XVIII Hold

A dolgok nem mindig olyanok, amilyennek első látásra látszanak. A Hold arra int bennünket, hogy bár a felszínen minden békésnek és kiegyensúlyozottnak tűnik, ez csupán a látszat. Valami megbontja a harmóniát. Elképzelhető, hogy valaki szándékosan félrevezet minket, de az is lehet, hogy mi csapjuk be önmagunkat. Például úgy teszünk, mintha minden a  lehető legnagyobb rendben lenne egy  kapcsolatban, noha valójában nagyon szenvedünk. A másik gyakori eset, amikor rejtett félelem munkál az emberben, ami megakadályozza abban, hogy megvalósítsa önmagát. Amennyiben ez a helyzet, úgy mindent meg kell tennünk, hogy legyőzzük korlátainkat. A Hold bizonyos esetekben zűrzavart jelent. Elképzelhető, hogy hazudnak nekünk, vagy tudtunkon kívül keresztezzük valakinek az érdekeit. Ha útra kelünk, alaposan ellenőrizzünk mindent, nehogy egy utolsó pillanatban felmerülő akadály meghiúsítsa az utazást.   

   XIX Nap

A Nap a legszerencsésebb lapok közé tartozik. Felhőtlen örömet és boldogságot ígér. Ez a jóslat egyaránt vonatkozhat a jelenre és a közeljövőben bekövetkező eseményekre. Mindenesetre nagyon kedvező kilátásaink vannak. Végre nyugalomban és békében élhetünk. Ha az utóbbi időben semmi sem jött össze, mostantól fellélegezhetünk. Elképzelhető, hogy körülményeink jobbra fordulásában keresendő a változás, de a kártya talán csupán arra utal, hogy ettől a perctől másként szemléljük a dolgokat, mint eddig. Szerencsés a szívügyekben is ez a lap, mert lehet új szerem, vagy erőteljesebb a meglévő szerelem. Ez a lap jelnthet: gyermekkel kapcsolatos dolgokat, mint például egy ismert gyerekhez való még közelebb kerülést, vagy esetleg gyermekáldást mutat. 

   XX Ítélet

Ezt a lapot egyesek Angyalnak is nevezik. Ez a figura egyszerű, de mély értelmű jelentést hordoz. Itt az idő, hogy végig gondoljunk mindent és megbocsássunk mindenkinek. Ne rágódjunk a múlton, gondoljuk át a hibáinkat. Lehetséges új állás vagy előreléptetés, vagy visszanyerjük az önbizalmunk.

 

    XXI Világ 

Korábbi erőfeszítéseink elnyerik jutalmukat. A Világ mindig a kemény munka elvégzése fölött érzett jogos büszkeségre utal. Ez a lap is változást ígér. Minden szempontból kielégítő korszak végét jelenti. Itt az ideje, hogy célokat keressünk magunknak. Felbukkanhat a lap, ha gyermekáldás előtt álunk, vagy kirepülnek a gyermekek a családi fészekből. Jelenthet utazást is, esetleg hosszabb időre elhagyjuk a házat, nyaralásra készülünk. 


A Kis Arkánum  lapjai

A Kis Arkánum 56 lapból áll. Ezeket négy csoportra lehet osztani. Mindegyik csoportot más-más szín jelöl. Valamennyi színhez négy figura tartozik. Ezek: a Szolga, a Lovag, a Királyné és a Király. A Kis Arkánum tovább árnyalja a Nagy Arkánum segítségével kapott képet. A különböző lapok értelmezését úgy rendezzük el, hogy látni lehessen, milyen hatással vannak a számok az egyes színekre.

 

   Pohár 

A pohár a mély érzelmekre utal: a boldogságra, barátságra, szeretetre és a házasságra. Emellett az anyagi javakkal is kapcsolatban áll. A pohár a víz jellegű jegyekkel, a Rákkal, a Skorpióval, és a Halakkal van rokonságban.

 

    Bot 

A bot az erővel és a vállalkozó kedvvel van kapcsolatban. Növekedést jelez. Közeli utazásra, alkudozásra, illetve a szavak teremtőerejére utal. A tűzjegyekhez, az Oroszlánhoz, a Nyilashoz, a Koshoz társítható. 

   Pénz (Érme) 

A pénz az anyagi javakhoz kötődik elsődlegesen: ranghoz,vagyonhoz és minden egyébhez, amit értékesnek tartunk az életben. Természetesen az üzlettel és a remélt haszonnal is kapcsolatba hozható. A pénz a föld jellegű jegyekkel, a Bikával, a Szűzzel, a Bakkal áll közeli viszonyba. 

 

   Kard    

A kard az ésszel és az ebből következően az eszmékkel, továbbá az aggodalommal van kapcsolatban, és a cselekvéssel, utazással is rokonítható. A kard kétélű fegyver, azaz gondokat, vitákat, visszaesést, késlekedést, csalódást, veszteséget is jelez. Felbukkanása nem egyszer fájdalmas búcsút ígér. Egyes esetekben hivatalos személyek: ügyvédek, orvosok, könyvelők stb. tanácsaira utal. A kard az Ikrek, a Vízöntők, és a Mérleg jegyével tart kapcsolatot.

A Kis Arkánumok négy részre vannak osztva. Ezek megfelelnek a négy elemnek- tűz, víz, levegő, föld. Az egyes sorozatok “számos” kártyáit megelőzi a sorozatban a király, a királynő, a lovag és az apród kártyája.

Botsorozat Kehelysorozat
  1. Tûz   1. Víz
  2. Uralom   2. Szeretet
  3. Erény   3. Teljesség
  4. Beteljesedés   4. Telítettség, elutasítás
  5. Igyekezet   5. Csalódás
  6. Gyõzelem   6. Élvezet
  7. Bátorság   7. Képzelt siker
  8. Gyorsaság   8. Elhagyott élvezet
  9. Erõ   9. Anyagi öröm
10. Elnyomatás 10. Túltelítettség, mámor
       
Kardsorozat Érmesorozat
  1. Levegõ   1. Föld
  2. Fegyverszünet, békekötés     2. Harmónikus változás
  3. Bánat   3. Munka
  4. Fegyvernyugvás   4. Földi Hatalom
  5. Vereség   5. Anyagi gondok, nyomor
  6. Meg-menekülés   6. Anyagi sikerek
  7. Hiábavalóság   7. Sikertelen próbálkozás
  8. Beavatkozás   8. Körültekintés
  9. Kegyetlenség, csüggedés   9. Nyereség
10. Veszteség, pusztulás 10. Gazdagság

 

Tarot kártya jóslással kapcsolatban keress bátran a 30/408-4484-es telefonszámon, vagy a Kapcsolat oldalon található elérhetőségeken!

Written on február 19th, 2012 , Jövendölés
COMMENTS
    jwjshgsgshjs commented

    jwjshgsgshjs

    jwjshgsgshjs

    2019. 01.10. at 04:35

Mágia és boszorkányság is proudly powered by WordPress and the Theme Adventure by Eric Schwarz
Entries (RSS) and Comments (RSS).

Mágia és boszorkányság

WICCA Hitvilág