Koven, wicca coven, boszorkány koven

Mi az a boszorkány koven?

Az eklektikus wicca sokak számára egyszemélyes vallás, amelyet könyvekből, előadásokból vagy az internetről tanultak meg, majd személyes tapasztalatokkal és magányos gyakorlással mélyítenek el. Sokan azonban annak rendje és módja szerint, előírt beavatással kerültek egy meghatározott ágazatot képviselő boszorkány covenbe. A hagyományos wicca ezt az egy utat fogadja csak el.

A koven (coven) Wicca csoportot jelent. A boszorkány kovenek (wicca covenek) a beavatottak hagyományos szervezetei: olyan, kizárólag avatottakból álló csoportok, melyeket Főpapnő és Főpap vezet.
A Wicca kovenek közösen tanulnak, tapasztalatot cserélnek egymás között, és együtt tartják az ünnepeket. Egy jó Wicca koven tulajdonképp egy mágikus család. A koven létszáma a hagyományok szerint 13, ma azonban már nem ragaszkodnak mereven ehhez a számhoz. Minden kovent egy főpap és egy főpapnő vezet.

Ha szeretnél Te is egy budapesti eklektikus koven tagja lenni, várjuk jelentkezésedet a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségeink bármelyikén!

 

wicca coven, wicca koven, boszorkány koven, koven

Wicca szervezetek

A beavatottak hagyományos szervezetei a covenek, olyan, kizárólag avatottakból álló csoportok, melyeket Főpapnő és Főpap vezet (ők általában házaspár, és már túlvannak a beavatás legalább két fokozatán, bár ez irányzatonként változik).

Szertartások

A szertartások során általában a coven tagjai összegyűlnek egy felrajzolt és megtisztított varázskörön belülre, meghívják az égtájak szellemeit és az Istenpárt, étel- és italáldozatot mutatnak be nekik és időnként varázslatokat is végrehajtanak. A varázskörön belül rendszerint oltár áll, melyre a szertartás kellékeit helyezik. Mielőtt a körbe lépnének, vannak, akik böjtölnek és/vagy rituálisan megtisztálkodnak. A szertartás után a hívek köszönetet mondanak az Úrnőnek és az Úrnak, valamint a négy égtáj őreinek, és felszámolják a bűvös kört.

Főként a gardneriánus és alexandriánus wiccán belül szinte mindig meztelenül („égbe öltözötten”) hajtják végre a szertartásokat, feltehetően Aradia könyvének egy sora alapján. A legtöbb eklektikus wiccára ez nem jellemző. (Forrás: wikipédia)

Written on augusztus 30th, 2013

Mágia és boszorkányság is proudly powered by WordPress and the Theme Adventure by Eric Schwarz
Entries (RSS) and Comments (RSS).

Mágia és boszorkányság

WICCA Hitvilág